Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Pastagratäng med rökt skinka – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Pastagratäng med rökt skinka

En lugn dag

Vi har inte gjort så mycket i dag. Sov till 12.30 eftersom jag inte kunde somna i natt. Förutom att vi var till mataffären en sväng så har vi spenderat dagen i soffan och sett på serie. Henrik känner sig lite hängig och min mage bråkar som vanligt. Nu har vi precis ätit middag och återgått till soffan.

Pastagratäng med rökt skinka

I dag serverades pastagratäng med rökt skinka. I receptet hade Viktväktarna skrivit att det var till fyra personer men jag vet inte riktigt hur stora portioner de tycker att man ska äta. För när vi tagit varsin portion så har vi tagit långt ifrån hälften. Dom hade räknat 9 SP per portion men jag räknade 5 SP eftersom det blev så många fler portioner. Gott var det i alla fall men vi skippade att ha i broccoli för min IBS-mage klarar inte av det.

Pastagratäng med rökt skinka

Du behöver:

dl Pasta okokt (typ penne)
stånd broccoli
250g skinka, rökt i bit

En halv purjolök
stycken tomater
2, 5 dl matlagningsgrädde 4%
dl ost riven 17%
1tsk paprikapulver
1tsk salt
1krm peppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
3. Dela broccoli i mindre bitar och lägg ner i pastavattnet de sista minuterna.
4. Strimla skinka och purjolök. Dela tomater i mindre bitar.
5.Blanda matlagningsgrädde med riven ost, paprikapulver, salt och peppar.
6. Blanda allt i en ugnsfast form, avsluta med ostsåsen och grädda i ugn ca 20 minuter.

 

2 reaktioner på “Pastagratäng med rökt skinka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *