Aspergers syndrom Bipolär sjukdom typ 2 Hjälpmedel Psykisk ohälsa Vardag

Julklappstips: Shoppa till barn med NPF-diagnos

Julklappstips: Shoppa till barn med NPF-diagnos

I dag kliver vi in i december och vi kommer närmare och närmare julen. I det här inlägget så tänkte jag ge er lite julklapps tips till dig som ska shoppa till barn med NPF-diagnos. För varför inte passa på att köpa julklappar som kan hjälpa ditt barn att hantera vardagen bättre.

 

Tuggsmycken:

Tuggisar är fantastiskt hjälpmedel för att stressreglera i klassrum, öka fokuset och få ut bitbehovet. Ett beprövat och lovordat hjälpmedel för personer med ADD, ADHD och autism. Här hittar dun dom i alla möjliga färger och former.

Balansboll Jordnöt:

Passar perfekt till barn som behöver röra på sig medan de sitter ner. Med denna kan barnet träna balans och förbättra hållningen med ökat fokus och lugn. Kan användas för daglig träning och olika positions- och terapi program men även hemma eller i skolan. Du hittar den här.

 

Julklappstips: Shoppa till barn med NPF-diagnos

Tangle:

Tangles är ett roligt hjälpmedel för barn och vuxna som har svårt att sitta stilla och behöver ständig rörelse och taktil stimulans. Att fingra på en tangle underlättar koncentrationsförmågan och att fokusera. Fingrandet ökar också finmotoriken och stärker handens rörelser. Du hittar flera varianter här.

Bilder med vardagssysslor från Lilla Margreth:

Många familjer som har barn med autism använder sig av bildstöd. Dessa söta kort med vardagssysslor gör vardagen enklare för ditt barn. Du hittar dem här.

4 Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: