Aspiepower Media

Tillsammans gör vi skillnad – på riktigt!

I dag är det bevisat tillsammans gör vi skillnad på riktigt

För något år sedan skrev jag en krönika i tidningen Svensk skyttesport. Där jag delar med mig av min erfarenheter av att vara aktiv inom idrotten och ha en NPF-diagnos. Där skrev jag bland annat att jag önskar att vi hade varit öppen med min diagnos redan från början. Allt hade blivit så himla mycket enklare då om personer runt omkring mig hade förstått varför jag inte altid klarade av att göra det som man begärde.

En okänd kvinna får inspiration av mig

Den artikeln läser en kvinna från Lindesberg som jag inte känner. Den här kvinnan har själv en son med NPF. Den här artikeln + min föreläsning som hon senare kommer och lyssnar på, ger henne inspiration att kontakta Lindesbergs kommun. De anordnar varje år ett läger för barn där de kan få testa på olika idrotter. Hon använder mina och hennes sons erfarenheter av idrotten och får kommunen att anpassa det här lägret. Så även barn med psykiska funktionsnedsättningar kan vara med. Och det blir succé.

Finner bara ett ord- fantastiskt!

Maria går på Autism-kursen på Mora Folkhögskola (en kurs för den som vill lära sig mer om Autism tex om du jobbar med personer med NPF). Och i dag skulle hon redovisa sitt arbete och berätta om hur hon gått tillväga för att genomföra det här lägret. Eftersom jag var på plats så bjöd hon in mig för att komma och lyssna.  Och jag är så glad för att jag gick dit.

Det är precis det här som gör att jag fortsätter göra det jag gör. Genom att lägga ner en timma av min tid på att skriva en krönika så har jag hjälpt till att få en kommun att tänka om. Flera barn har fått möjligheten att vara på med på ett läger som alla andra barn får vara med på, men på sina egna villkor. Jag finner bara ett ord- fantastiskt! Tack Maria, tillsammans gör vi skillnad!

Tillsammans gör vi skillnad

1 reaktion på “Tillsammans gör vi skillnad – på riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *