Fem tips för att få en bättre blogg

Fick ett önskemål om att jag skulle skriva ett inlägg med tips om hur man får en bättre blogg/fler läsare. Och er önskan är min lag, så här kommer mina fem tips för att få en bättre blogg!

Fem tips för att få en bättre blogg:

1. Undvik centrerad text!
Jag och många fler klarar inte av och läsa det och klickar sig ur bloggen ganska snabbt. Det kan vara okej i bland men inte i hela inlägg, det är en smaksak men personer med tex dyslexi får det ännu jobbigare att läsa. Och visst vill vi väl ha en blogg som är anpassad för alla?

Jag läser bara en blogg som är centrerad och det är för det är min favoritblogg och jag vet att hon försökt ändra men att det inte går i hennes webbdesign.

2. Skriv inte meningslösa inlägg! 
Om du inte har inspiration eller inte tid för att blogga en dag gå då inte in på bloggen och skriv ”Hej jag vet inte vad jag ska skriva, hejdå”. Det är okej att ta pauser så är du bara borta någon dag så behöver du inte förklara dig. Är du däremot borta i flera veckor/månader så kan det vara dags att gå in och berätta varför om du vill ha kvar din läsare när du kommer tillbaka.

3. Hitta en nisch!
Vad gillar du? Hundar? Katter? Laga mat? Resa?
Hitta din grej som du är expert på och som du kan locka läsaren med. Jag skriver ju i dagboksform men blandar in rena texter om psykisk ohälsa och diagnoser. Hade jag bara skrivit om vad jag äter till frukost eller vad jag gjort i dag, utan att berätta om mina diagnoser så tror jag inte att min blogg varit lika populär.

4. Skapa en relation med dina läsare!
Det är viktigt att ha en relation med sina läsare, jag har läsare som följt mig dagligen i 6 år, skaffa ett liv haha;)  Bjud på dig själv utan att gå över gränsen för vad du är beredd att dela med dig av och bli för personlig. Ställ frågor och be dina läsare om tips vad du ska skriva om, så dem får känna sig delaktiga i bloggen.

5. Tro på dig själv när andra inte gör det!
Bloggbranschen är hård och man blir inte toppbloggare på en dag. Du kommer tappa inspirationen och det kommer i bland kännas meningslöst att blogga, för någon annan har många fler läsare och skriver så himla bra inlägg. Men sluta aldrig tro på dig själv! Och lyssna inte på korkade kommentarer!

Jag har fler gånger fått höra ”Fattar du inte att ingen vill läsa om ditt patetiska liv?”…. Jo tydligen vill folk det eftersom jag har 15 000 unika besökare/månad;)

Fem tips för att få en bättre blogg

3 svar på ”Fem tips för att få en bättre blogg

    1. Smaken är som baken, delad… Jag tycker det ser knäppt ut med centrerad. Och jag vill hellre att fler kan läsa än att de ska se snyggt ut. Tex har ju ingen tidning centrerad text;)

  1. Bra tips! Var gärna med och delta i min månadens blogg, lätta regler. Om du inte är intresserad så ber jag så hemskt mycket om ursäkt! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen