Tack Persbrandt för att du berättade

I lördags så gästade Mikael Persbrandt Nyhetsmorgon där han bland annat pratade om sin Bipolära sjukdom.
Och jag är så glad för att han valde att berätta om sin diagnos för det var tack vare att han gjorde det som gjorde så jag fick min.
När jag fick min diagnos så hade jag haft Bipolär sjukdom i tolv år, fast jag hade ingen aning om det.
Jag hade hela tiden känt att jag hade något mer och jag läste kriterierna på flera diagnoser för att försöka hitta vad det kunde vara.
Men eftersom BUP hade sagt att jag hade ”en släng av ADHD” men inte så jag kunde få en diagnos, så trodde jag att det var så.

Jag visste att det fanns något som hette manodepressiv sjukdom, men jag visste inte att det fanns olika typer.
Jag trodde bara att det fanns den versionen när man blir manisk på riktigt och det var ju aldrig jag, så därför kunde ju inte jag ha den diagnosen. Men sen läste jag om att Persbrandt hade fått Bipolär sjukdom typ 2 som diagnos och blev nyfiken på vad det innebar och började läsa på. Och ju mer jag läste så kände jag bara ”Men hallå! Det är ju det här jag har!”

Så det är faktisk tack vare Mikael som jag fick min diagnos just där och då, och det var ju tur för jag vill inte ens veta hur mitt liv hade sett ut om jag inte hade fått den då. För efter att sjukdomen fått levt fritt i tolv år så var det ganska kaos och det var så skönt att äntligen få ett namn på det, få förståelse för varför de blir som de blir i bland och att få rätt medicin.
Så tack Persbrandt för att du berättade och för att du hjälper till att öka öppenheten kring psykisk ohälsa.

Se inslaget med Persbrandt här!

Skärmavbild 2016-10-16 kl. 16.52.35

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen