Nej jag tänker inte hålla käften!

I 20 år var jag en snäll, tyst och blyg liten tjej som inte vågade säga i från. Som lät andra prata skit och bete sig allmänt illa, och bara tog åt sig. För det var ju mig det var ”fel ”på. Sedan hände något, jag fick mer kunskap om min diagnos och började förstå styrkorna som den förde med sig. Jag hittade tillbaka till livet och fick en ny chans. Eller egentligen fick jag åtta nya chansen eftersom jag försökte avsluta mitt liv åtta gånger just pga av de här människornas skitsnack. Och jag kände att det måste finnas en mening med att jag misslyckas med att ta mitt liv åtta gånger. Jag tror att meningen är för att jag ska berätta min historia, öka kunskapen och förändra samhället, därför slutade jag upp med att hålla käften. I bland tycker nog vissa att jag borde vara tyst och bara skita i saker. Men nej jag var tyst i 20 år och jag tänker inte vara det längre. I dag uppstod en sådan situation, där andra antagligen bara skulle varit tysta. Två av mina vänner på facebook blev taggade i en bild när de var ute och jagade pokémons , som alla andra ägnar sig åt just nu. Den var inget konstigt med det men personen som hade lagt upp bilden valde bildtexten: ”Var ute och luftade mina autistiska vänner i dag på  lunchen med lite pokémon” När jag såg bilden reagerade jag direkt och kände att nej jag tänker inte vara tyst den här gången heller, så jag kommenterade bilden: ”Tycker du ska tänka över hur du uttrycker dig. Skulle du någonsin komma på tanken att tex skriva jag är ute och går med mina cancersjuka vänner?Det finns faktiskt personer som lever med det tillståndet på riktigt, och så vitt jag vet har inte ***** och ***** autism (rätta mig gärna om jag har fel)  MVH Joanna ett stolt autismbarn” Snabbt kom det ett svar: ”Men du jag drev med mina kompisar och man behöver inte ta åt sig av allt man läser även om man själv är sjuk. Det var inte alls illa menat.” Där fick jag bekräftat att det handlar om okunskap, men jag kände att jag inte kunde hålla käften den här gången heller så jag svarar: ”Du borde läsa på lite för jag är inte sjuk! Autism är inte en sjukdom, det är en del av min personlighet. Nej det var inte illa menat men det lät fruktansvärt illa” Direkt fick jag medhåll av en annan person som tyckte precis som jag och tre minuter senare var bilden bortplockad, antagligen förstod väl hen själv hur fel det lät. Och jag känner bara YES! Jag ska aldrig mer hålla käften! Min kunskap krävs för att få bort all okunskap i den här världen. För det är de det handla om, den här personen menade inget illa men hen förstod inte hur fruktansvärt fel det blev. Jag tänker inte bli tyst förrän jag fyllt hela världen med kunskap och fått alla att förstå superkrafterna med de här diagnoserna! Det är kul att autism uppmärksammas tack vare Pokémon go. Men i stället för att skämta om autism så kan man i stället berätta att det sägs att personen som uppfunnit detta spel faktisk har autism. Eller så kan man trycka på den blåa ”share knappen” under detta inlägg och hjälpa till att dela det , och samtidigt hjälpa till att öka förståelsen för NPF-diagnoser. IMG_3523

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen