Öka tryggheten på nätet, för unga med NPF

Unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) – skiljer sig deras erfarenheter på nätet från ungas utan NPF? Vilka är nätets möjligheter och risker – och hur stärker vi ungas egna strategier på nätet?

Sedan mars 2015 är Attention Hisingen-Kungälv projektägare till Nätkoll, ett treårigt Arvsfondsprojekt. Idén väcktes när det kom till lokalföreningen kännedom att det bland våra medlemmar fanns unga som råkade illa ut på nätet och att föräldrar önskade verktyg för att kunna förhindra detta. Den övergripande tanken med projektet är att öka tryggheten på nätet, för unga med NPF men också för vuxna som möter dem. Nätkoll vill visa på nätets positiva möjligheter, men också på riskerna. Dom har bland annat gjort ett antal filmer för att visa möjligheterna, men även riskerna med att spendera mycket tid på nätet. Läs mer om projektet här
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen