Aspiepower Media

Öppet brev till TV4

Hej!

Jag twittrade om mina tankar kring kvällens program av Svenska fall för FBI på TV 4 och hur ni framställer personer med Autism och Aspergers syndrom. ”Personer med autism kan bli besatta av att döda” ”har man de här diagnoserna fungerar man inte i samhället ” osv…. Er reporter Simon svarade mig och skulle föra detta vidare till redaktionen men jag väljer att skriva ett mail för att kunna skriva längre.

Jag heter Joanna Halvardsson och är journalist med Aspergs syndrom.Jag åker runt i Sverige och föreläser och gör allt för att få bort alla fördomar om diagnosen som just sådana här program skapar.

Jag tror att ni också är för mångfald

Ni kanske minns mig från min omtalade debattartikel tidigare i år http://www.svt.se/opinion/malou-stamplar-manniskor-med-autism-som-sjuka-manniskor. Jag tror att ni precis som jag egentligen är för mångfald.

Men några få misstag håller nu på att förstöra ert rykte. Just nu fylls sociala medier ännu en gång av upprörda personer som lever med dessa  diagnos och deras anhöriga. Jag tycker det nu är dags att ni en gång för alla visar vart ni egentligen står. Och gör detta genom att bjuda in mig till tv-soffan där jag får berätta som journalist med Aspergers syndrom hur fruktansvärt fel det kan bli för oss när media vinklar saker om diagnosen på detta sätt.

Diagnoser för även med sig styrkor

Jag funkar väldigt bra i samhället och är väldigt mycket mer framgångsrik än många så kallade ”normala” människor. Jag är ett levande bevis på att en diagnos även för med sig styrkor och  kan vara en framgångsfaktor. Jag förstår att detta bara är ännu ett misstag. Men erkänn att ni gjort fel och visa vad ni står för genom att låta mig vara en talesperson för alla med diagnoser inom autismspektrat och låt mig får berätta i bästa sändningstid om fördelarna med att ha en diagnos.

 

Mvh Joanna Halvardsson
Bloggare, Föreläsare, Journalist, Attitydambassadör för (H)järnkoll och stolt Aspie
www.domkallarmighannes.se

 

tv4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *