Svar på era frågor!


Anonym:
Har du någon kontakt med Andreas nu för tiden efter att ni gjorde slut?

Svar: Vi har träffats en gång sedan vi gjorde slut för typ 2,5 år sedan. Hade vi bott närmare varandra hade vi nog setts oftare för vi har roligt tillsammans men vänner men passar inte som ett par:P
Men har kontakt med honom i sms lite då och då.
 
—————————————–
 
Anonym:
Umgås fortfarande du med någon av de som du umgicks med när du bodde i Hagfors?
 
Svar: Den enda är väll Marcus men vi ses typ en gång per år för jag aldrig har tid med honom haha 😉


 ————————————— 
Har precis fått veta att min brorsdotter (8år) har en lätt form av autism. vet du nåt om det?? har du några tips?
 
Svar:  Nu för tiden ligger ju allt från autism till Asperger under samma diagnos, autismspektrum tillstånd. Så det är svårt för mig att veta vad du menar med ”lätt autism”.  Enda tipset jag har är lär dig inte hur autism fungerar, lär dig hur DIN systerdotter fungerar. För alla är vi olika oavsett om vi har en diagnos eller  ej. Det finns ingen lista ”så här fungerar ”normala” personer. Det finns heller ingen lista ”så här fungerar alla med autism”

 —————————————
 
Hur gör du för att hantera situationer som inte blir som du hade planerat och som får dig att känna dig obekväm? Med andra ord plötsliga/hastiga förändringar. Får du någon ångest eller rent av smått panik av situationen och hur gör du för att lugna ner dig? Är det en låt du tänker på som lugnar nerverna? Några kloka ord? Andning? Eller tar du en time out och återkommer en stund senare?
 
Svar: Förr rasade världen samman och jag var väldigt utåt agerande. Slog sönder både saker och mig själv. 
I dag har jag lärt mig tackla det bättre med hjälp av KBT-terpai. Det jag fortfarande börja grina hysterisk men nu tar jag time out och går därifrån och låser in mig på en toalett och pratar med mig själv i spegeln.
I dag känner jag mer ”skärp dig Joanna låt inte en skit sak förstöra för dig, det är bara du som får lida av de sen”. Jag har lärt mig att förändringar alltid kommer ske men jag  och folk i min närhet försöker undvika dem så gott de går. I värsta fall har jag lugnande att ta vid behov, de händer kanske två gånger per år nu. För 7 år sedan tog jag mint tre om dagen.

 —————————————–
Hej Jag heter Lena och är lärare. I din blogg har jag förstått att du kan bli ”besatt” av något och då lägger du ner allt på det och blir suverän på just det. Nu undrar jag om du har något intresse som följt med dig hela livet och som du är riktigt duktig på. Har haft två elever med Aspergers syndrom (dvs två utredda elever, har nog funderat över fler):Min ene elev var fascinera av historia, han kunde allt i det ämnet och var lika duktig som ett lexikon. Den andra eleven var helt inne i sina frimärken. Han var helt enormt duktig. Det gav mig stora möjligheter som lärare, via historia och frimärken kunde jag få in alla ämnen. Nu gällde det dig, har du något specialintresse? I så fall, hur använder du dig av det? Slutar med att tacka för en intressant och läsvärd blogg. Kram Lena

Svar:  Om du läst igenom min blogg borde du ha sett mitt speicalintresse;)
Jag är född till speedwaynörd. 90% av mitt liv kretsar kring speedway maj- sep.
Ett annat intresse har varit att fotografera. 2007 köptes första systemkameran och jag kom på att jag kunde kombinera mina intressen och började fotografera speedway. (speedwaybilden i min header har jag bla tagit)

Med hjälp av speedway har jag hittat min grej och insett vad jag vill arbeta som, journalist.
Jag har sedan 2008 jobbat ideellt för bla aktuellspeedway.se som nyhetesuppdaterare och reporter. Jag har intervjuat förare, skrivit reportage och fotograferat och utvecklats på en plats där jag känner mig trygg, speedwaybanan. Och jag har vuxit som person. Joanna 2007 våga inte prata med förarna själv (fast jag typ känner alla) Joanna 2014 var i Skottland och begav sig själv från Edinburgh till Glasgow (1,5 timma med tåg enkel väg) och letade reda på en speedwaybana i ett främmande land och intervjuade två främmande förare:P

Och mina ”speedwayjobb” har gett mig andra jobb utanför speedwaybanan både som fotograf och journalist. Vissa tycker att jag borde skaffa ett liv, jag tycker att speedwayen givit mig ett liv.


]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen