Bloggutmaning365 – dag 27
Sedan jag började plugga till journalist i augusti så har jag blivit mycket mer källkritisk innan jag länkar och delar saker på facebook och Twitter. Ser ofta många av mina vänner dela saker som får mig att höja på ögonbrynen.
Man läser bara rubriker och tänker ”oj vad hemskt det här måste alla få se” men man läser inte hela texten.
Vad står det egentligen?
Vem ligger bakom inlägget?
Vad vill personen som skrivit inlägget få ut av det?
Ett exempel är alla personer som efterlyst på facebook, det  är ju skit bra men kolla så det verkligen är Missing people som lagt ut inlägget.
Det finns personer med dold identitet på flykt som fått sin identitet röjd pga facebook. Så jag skulle vilja uppmana alla att tänka efter lite och kolla vad det egentligen är som ni delar på sociala medier.
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen