Om Joanna

Joanna  Halvardsson är 29 år och uppvuxen i Hagfors, men är sedan 8 år tillbaka är hon bosatt i Karlstad med sin bästa vän Katten Baby. Hon är särbo och förlovad med Henrik och fick två kids med på köpet. Hon har en förkärlek för rockbandet Backyard Babies, färgen rosa, leopardmönster och att vara kreativ.

Framgångsrik föreläsare

Hon driver en av Värmlands största bloggar där hon öppenhjärtigt delar med sig av sitt liv med sina diagnoser Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2.
Hon vill ge samhället mer insikt och förståelse för hur det är att leva med  dolda funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Men framförallt vill hon visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder. Utan även kan vara en stor styrka om man får rätt stöd och hjälp, för det är hon ett levande bevis på.

I dag åker hon land och rike runt och föreläser och delar med sig av sin historia för att ändra negativa attityder om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Hon är även attitydambassadör och sitter med i styrelsen för föreningen Hjärnkoll i Värmland.

Speedwayfantast

Joanna är född till speedwaynörd och var på sin första isracingtävling vid tre veckors ålder. Och hon har bara missat åtta av speedwaylaget Valsarnas hemmamatcher i elitserien och allsvenskan på 27 år. Hon brinner för sporten och jobbar ideellt som bland annat webbmaster åt speedwayföraren Ludvig Lindgren.

speedway

Journalist och egenföretagare

Hösten 2013 begav hon sig tillbaka till skolbänken och pluggade ett intensivt år på Journalistlinjen på Molkom folkhögskola och kan numera titulera sig multijournalist.
Under våren 2016 startade hon upp företaget Aspiepower media och kombinerar i dag arbetet med de egna företaget med att jobba 25%  med att sköta sociala medier och marknadsföring åt  företaget Eldialog.

Om Joanna i media:
Hon prisades för modigt hjärta 
Joanna Halvardsson första prismottagare 
Tio npf-bloggare som inspirerar  
”Jag har styrkor som vanliga människor inte har”
Låt mig och Saga Norén vara lite konstiga
Semesterprat med Joanna Halvardsson
”TV 4 sprider fördomar om Aspergers syndrom”
”Vi med diagnoser är också Människor” 
Malous bajsprogram upprör Hjärnkollsambassadör 
Joanna ser sin diagnos som superkrafter
Joanna bloggar om Aspergers syndrom,
Jag är inte Rain Man, del 1
Jag är inte Rain Man del 2

Comments are closed.