Aspiepower Media

Jag vill inte vara till besvär

Jag vill inte vara till besvär

Jag vill inte vara till besvär…. Jag har sedan länge tappat räkningen på hur många gånger de orden ekat i mitt huvud. Jag tror att det är många som lever med psykisk ohälsa som tänker dom tankarna. Att man i stället stänger in alla känslor och låtsas att allt är bra. Att man inte vill störa. Att ens vänner/anhöriga har nog med sig själv. Jag gnäller ju bara hela tiden.

Tillslut kraschar jag

En sak har jag lärt mig under årens lopp är att om jag inte är tillbesvär så blir jag ett ännu större besvär sen. Låtsas jag att allt är bra och stänger in alla känslor så exploderar jag till slut. Så det är bättre att vara till besvär och berätta vad som händer så jag kan få hjälp och vi kan undvika en krasch. Egentligen är jag ju aldrig till besvär där är ju bara min hjärna som tror att jag är det.

En pina för samhället

Under mina föreläsningar har jag vid flera tillfällen träffat personer som har tex Asperger och ADHD. Personer som inte vill ta emot det stöd som finns. De personerna menar att om de tar emot stöd från LSS, vuxenhabiliteringen eller Försäkringskassan så blir de en pina för samhället. Jag upplever dock att jag blir en pina för samhället om jag inte tar emot de här stödet. Stödet hjälper mig att klara min vardag utan att jag behöver slita slut på mig själv. Tar jag inte emot stödet och börjar jobba 100% så skulle jag totalkrascha. Jag skulle hamna på slutenvården igen och troligtvis aldrig mer komma ut i arbetslivet. Då är jag en pina för samhället.

Vänner är snällare mot oss än vad vi är mot oss själva

Efter det som hände i går så ringde jag min vän. Det stod i boken vi fick på Viktväktarna i går att vi är ganska elaka mot oss själva. Att våra vänner är bättre på att säga snälla saker om oss. Han får mig alltid att le hur dåligt jag än mår så jag ringde honom för att jag visste att han skulle få mig på rätt bana igen.

Det positiva överväger det negativa

När vi hade lagt på så smsade jag honom och sa att jag är så tacksam för att han alltid finns där. ”Det är väl sånt man har vänner till” svarade han. ”Jo fast du får ju stå ut med så mycket mer eftersom jag svänger hela tiden”, svarade jag. Han svarade att jag ger hans liv massa positivitet och att det är mer värt och överväger de gånger jag mår dåligt.

Ensam är inte stark

Jag tycker att vi ska sluta upp och känna att vi stör, för 90% av gångerna så gör vi inte det. Ibland är det bättre att be om hjälp. Det som gör att jag inte skadad mig på snart 1 år och 9 månader är att jag har ett skyddsnät med personer runt omkring mig. Dom kan rycka in och dra upp mig när jag trampar vatten och huvudet är påväg under vattenytan. Ensam är inte stark.

Jag vill inte vara till besvär

2 reaktioner på “Jag vill inte vara till besvär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *