Aspergers syndrom Bipolär sjukdom typ 2 Psykisk ohälsa Vardag

1 månad med Melatonin

En månad med Melatonin

Nu har jag ätit Melatonin i över en månad. Jag har tidigare skrivit att den är magisk. Men hur har det egentligen gått den här månaden? Efter en månad med Melatonin är min enda tanke, varför i helvete är det ingen som kommit på det här typ 10 år tidigare? Varför ger man beroende framkallade sömntabletter när Melatonin finns? Är det inte bättre att testa med den först? För den är verkligen magisk på riktigt. I dag tar det 10-15 min för mig att somna förut tog det tre timmar.

Två gånger den inte hjälpt

Under den här månaden har tagit Stilnoct två gånger. Ena gången för att hela armen pulserade och det var omöjligt att somna. Andra gången när jag var i Helsingborg och inte orkade komma till ro på hotellet. Jag vill inte ens räkna efter hur många nätter i mitt liv som jag legat sömnlös helt i onödan för att ingen sagt att det finns andra alternativ.

Klarar mig på 4 mg

Det står på burken att jag ska ta 4-8 mg. Jag har kört 4 mg men några kvällar när jag inte orkat somna så har jag gått upp och tagit en till och sen somnat. Känns så onödigt att ta 8 mg varje dag om det oftast räcker med mindre. Men det är ju bra att möjligheten finns att höja. Så summa summarum vad tycker jag? Melatonin är magisk! Jag har fått livet tillbaka! Har du sömnbesvär så be din läkare att få testa. Sen tycker jag också att vården borde tänka om och ge de här som första alternativ i stället för beroendeframkallandemedel.

En månad med Melatonin

Bild från unsplash.com

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Cecilia Johansson
  17 januari, 2018 at 11:42

  Jag håller med om att melatonin är magisk. Älskar den just för att det är ett av kroppens eget hormon.
  Det var en underbar energi som infann sig efter en hel natt med sömn. Jag blev så glad för att det var just den energin som jag länge velat ha.
  Varför ska man behöva gå runt och vara trött när hjälpen faktiskt finns för att få sova hela och bra nätter, för att sedan vakna pigg och utvilad och redo för en ny dag?
  Tack för en bra blogg 😉

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   17 januari, 2018 at 14:29

   Precis kan inte förstå att de inte används mer kram

  • Reply
   Emma
   18 januari, 2018 at 14:08

   Hej kan man ta melatonin mot ångest? Eller det är väl mer serotonin då? Jag har haft svår depression tillbaka nu när jag slutat med fluoxetin. Försökte sluta för jag mådde så bra i flera år, ville inte ta tabletter. Det värsta jag gjort i hela mitt liv. Testade htp5 för serotonin i kroppen men jag verkar mer behöva i hjärnan. Några tips på sånt? Har nu börjat med fluoxetin igen men vill ju gärna ta naturligt. Eller nått mer komplement. För tar tid få balans.

   • Reply
    Joanna Halvardsson
    18 januari, 2018 at 18:25

    Melatonin är för insomningsproblem det är inget man kan ta mot ångest. Uppsök en läkare så kan du få rätt hjälp för att hitta rätt sort mot ångest

 • Reply
  Netti Starby
  17 januari, 2018 at 11:47

  Vad bra att tabletterna funkar så bra och att det inte är beroendeframkallande! 😀 Kramis

 • Reply
  yolanda
  17 januari, 2018 at 11:55

  härligt att den hjälper så bra för dig:) kram

 • Reply
  Pia Widlund
  17 januari, 2018 at 14:24

  Bra att dom hjälper dig!

 • Reply
  FM
  17 januari, 2018 at 17:32

  Fram tills för ett par år sedan var melatonin ett licensprepat i Sverige därav lägre användningsfrekvens. Circadin har väl iofs inte varit det men det är ju medicin för två olika sorters problem. Circadin är som jg förstått det med modifierad frisättning och hjälper till att förhindra uppvaknden medan melatonin mer är för insomning.

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   17 januari, 2018 at 18:33

   Jo så är det ju men varför kom ingen på tidigare att det inte borde vara licenspreparat?

 • Reply
  Linda
  17 januari, 2018 at 18:25

  Härligt att det hjälper och att det finns alternativ!
  Svar: Ja bloggen ger en mer än vad man tror. Förstår dig precis.

 • Reply
  Anton
  17 januari, 2018 at 22:28

  Fick melatonin på recept när jag var 12 är 28 nu . När jag blev omplacerat till vuxenpsyk så hade jag ingen aning om hur det skulle skriva ut det till mig. Köper det nu själv via annat EU-land. Piller på 3 MG . Hade inte klarat mig utan det.

 • Reply
  E
  20 januari, 2018 at 20:05

  Håller helt med! Melatonin skapas naturligt i tallkottkörteln förresten, en pyttekotte i knoppen som är väldigt fascinerande och som man ska ta väl hand om, yoga i lagom dos är en bra sak för att gympa den!
  Jag har ingen diagnos men är vad jag kallar högkänslig. Jag blir konstig av nickel, tagit ut alla piercingar och tycker det känns stor skillnad i synnerhet avseende min sömn . Det är säkert inget som gäller för alla men ville mest tipsa. Jag kom på det när jag satte in kopparapiral och blev kopparförgiftad pga känslighet, läste en del om metaller i samband med den incidenten och landade efter det i att ta ut mina kära smycken. Kanske hade de inverkat störande i mina hormoner länge.
  Tack så mycket för en fantastisk blogg, du är så stark och cool! En riktig förebild som tagit dig igenom allt destruktivt ?

 • Reply
  Anne
  9 augusti, 2019 at 11:12

  Hej! Ja har fått cirkadin utskrivet säkert för ca 6 månader sen. Hämtade ut men inte ätit än.
  Försökt o läsa om cirkadin men begriper inget. Fick den mot min sömn, sov ca 2-3 h/natt. Äter bipolär medicin o levaxin.
  Så berätta gärna lite, o går man upp i vikt av den?
  Tack 😊

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   10 augusti, 2019 at 17:16

   Jag har dom mot sömnen och somnar lättare på dom. Har inte gått upp i vikt av dem.

 • Reply
  Maud
  13 september, 2019 at 17:27

  Hej!
  Jag fick 10 mg för ca 10 dagar sedan men blir inte trött. Är det möjligen så att effekten kommer efter en längre tids användning?

Leave a Reply