Aspiepower Media

5 poddar om psykisk ohälsa

5 poddar om psykisk ohälsa

Jag är själv ganska dålig på det här med att lyssna på poddar, jag gillar ljudböcker mer. Men kanske är det någon av er som gillar om poddar så jag tänkte tipsa om 5 poddar om psykisk ohälsa.


 

5 poddar om psykisk ohälsa

 

1. Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Bloggen drivs av Ida Höckerstrand och  Sofie Hallberg.

 

 

2.  Pillerpodden

Den största orsaken till att barn och unga dör idag är psykisk ohälsa. Pillerpoddens vision är att inget barn ska ta sitt liv. I sin podd tar
Emma Westas Rödin och Siri Strand upp ämnen som rör psykisk ohälsa. Och har med kända gäster som Gudrun Schyman, Gustav Fridolin.

 

 

3. Psyket 

Alla människor har en psykisk hälsa. Ibland mår vi sämre och ibland bättre. I Psyket träffar Emmy Rasper kända personer och pratar om hur de mår och har mått i huvudet. Hon har haft gäster som Underbara Clara, Daniel Paris, Michaela Forni och Therese Lindgren.

Psyket är en podd som görs för P3, Sveriges Radio, och publiceras varannan söndag. Den tredje säsongen pågår nu.

 

 

 

4. NPF-Podden

NPF-Podden är för alla som är intresserade av frågor som rör barn med neuropsykiatriska diagnoser. Psykologen Bo Hejlskov Elvén och logopeden Ulrika Aspeflo svarar på frågor och ger handledning om hur man kan hjälpa barn med särskilda behov.






5. Sinnessjukt

Sinnessjukt med Christian Dahlström är en podcast om psykisk ohälsa. I podden pratar han om depression, ångest, social fobi, panikångest och andra former av psykiska problem.

3 reaktioner på “5 poddar om psykisk ohälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *