Psykisk ohälsa Vardag

När ångesten kommer krypande

Söndagar = ångest

Söndagar är bästa och sämsta dagen. De är bäst för de är lugna och sköna utan några måsten. De är sämst för att det är då allt tar slut. Veckan är slut och vi måste skiljas för att återgå till vardagen. Distansförhållande suger efter 5,5 år. Det blir jobbigare och jobbare för varje gång vi måste skiljas. Jag vill inte åka hem, aldrig mer. Men jag måste.

Sen kommer jag  hem till den tomma och tysta lägenheten. Nu är ju inte Bebbsan hemma så det blir extra tomt. Inga små tassar som kliver på ens kropp när man ligger i sängen. Man vaknar inte mitt i natten av att någon lägger en hårsnodd i ansiktet på en.

Jag hade svårt att somna i går. Hatar att sova själv. Men nått jag lärt mig av de två åren jag gick hos psykolog A, är att ångest inte är farligt. Det bästa man kan göra är att tillåta sig själv att ha ångest. För tillslut blir kroppen så van att man inte får mer ångest. Tar man istället ångestdämpande så drar man bara ut på det. Så de senaste året har jag tillåtit mig själv att ha det. De är inte härligt men det är inte farligt.
Hur hanterar du ångest?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  lars
  13 november, 2017 at 11:27

  ja du acceptera sin ångest, kanske inte helt lätt men bra att ha som mål. Jag får ta ett litet steg i taget, men jag mår bra just nu, är taggad och har lust till många saker, det är positivt, det håller bort den värsta ångesten oron, men i ensamheten så kommer den ju krypande, men som du säger acceptera jag ska jobba på det
  ha de

 • Reply
  Jeanette
  13 november, 2017 at 17:15

  Starkt ändå att klara av distansförhållande, jag skulle aldrig klara av det. Det där med ångest är så svårt, men det är så bra av dig att låta dig känna, jag tycker man ska låta sig känna allt. Det kan bara bli bättre om man hanterar det och känner alla känslor. Hoppas det blir bättre snart!

 • Reply
  Louise
  13 november, 2017 at 19:04

  Usch den där ångesten är inte kul! :/

 • Reply
  Carro
  13 november, 2017 at 19:06

  Förstår att det är jobbigt med distansförhållande :/

 • Reply
  Emilia
  13 november, 2017 at 20:13

  Stark du är som kämpar på och inte låter all ångest vinna över dig! Kram <3

 • Reply
  NICOLE
  13 november, 2017 at 21:26

  Usch vad tufft att känna så, och att behöva säga hejdå för distansen.

 • Reply
  MALIN
  13 november, 2017 at 21:37

  Hoppas att du har haft en bra måndag! Kram

 • Reply
  Trollet
  13 november, 2017 at 21:59

  Det var en ny variant att hantera ångest, men det låter ju logiskt. Hoppas du får sova gott trotts att du är ensam <3

 • Reply
  Lissen
  13 november, 2017 at 22:13

  Modigt och bra skrivet.
  Hoppas att veckan har startat bra för dig

 • Reply
  icaibloggen
  14 november, 2017 at 01:29

  Sv: Ja verkligen!! Dem växer inte på träd, sådana vänner!! <3

  Ett tag sen jag läste din blogg, senast flyttade ni ihop eller minns jag fel? :O Hoppas distans kommer funka bra för er!! Kram

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   14 november, 2017 at 12:38

   Nej vi har aldrig bott ihop. Dock bor jag där i bland eftersom jag driver eget företag och kan jobba vart jag vill:)

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: