Vardag

Dag 14: Staden jag bor i…

Vad vet du egentligen om staden jag bor i?

Jag bor sedan 9 år tillbaka i Karlstad, mer känd som staden där sola alltid skiner, men sanningen är att solen inte alls skiner i Karlstad. För Sola i Karlstad var egentligen inte en vanlig sol utan det kommer från Eva Lisa Holtz som drev ett värdshus i Karlstad på 1700-talet. Namnet fick hon på grund av sitt glada och ”soliga” humör. I förlängningen har Sola i Karlstad blivit symbol för staden och använts som kommunslogan.

 

staden jag bor i

Staty av Sola i Karlstad utanför stadshotellet i Karlstad. Foto: Wikipedia

Karlstad är även känt för hockeylaget Färjestad och att man gör gott kaffe.

Foto: Löfbergs

Stans godaste glass hittar ni på Carli café.


Foto: Carli

Besöker du Karlstad med barn så måste du besöka stadsparken Maribergsskogen. Där finns både djurparken Lillskogen, bad och lek möjligheter.

No Comments

    Lämna en trevlig kommentar så blir jag glad:) Kram Joanna <3