Psykisk ohälsa/diagnoser

5 fördelar med att ha Aspergers syndrom…

5 fördelar med att ha Aspergers syndrom5 fördelar med att ha Aspergers syndrom

 1. Jag har ett väldigt bra detaljminne. Jag kan berätta om saker som hände för 15- 20 års sedan och kan berätta detaljer som ingen annan minns. I Påsk berättade jag om hur jag lärde mig simma. Mamma och pappa minns vart vi var och att vi åkte båt. Men de hade glömt detaljen att vi stannade med båten 50 m från land för att inte gå på grund och att de lämnade mig kvar på båten och tyckte ”Du får simma om du ska med i land”. Så hade inga val, var ju tvungen att börja simma;)
 2. Jag är brutalt ärlig, men i bland lite för ärlig för mitt eget bästa. Men människor vet att man kan lita på mig för att jag alltid säger vad jag tycker och tänker.
 3. Jag är väldigt plikttrogen, har jag tagit på mig något så lägger jag ner 220% på det. Bland annat har jag uppdaterat Luddes hemsida från en säng på akuten, från en solstol i Vietnam, på ett tåg i Skottland, och från Liseberg. Oftast är hans hemsida uppdaterad redan innan han kommit av banan och in i duschen, fast vi har en deal att allt mitt eget ska gå först.
 4. Jag bryr mig väldigt mycket om andra människor. En stor myt är att personer med Aspergers syndrom saknar empati. Man kan ha svårt att läsa av andra människor om dom inte säger rakt ut hur dom mår. Men de flesta jag mött med Asperger bryr sig VÄLDIGT mycket om andra människor, när de väl förstår att det inte mår bra. I bland bryr man sig mer om andra än vad man bryr sig om sig själv.
 5. Jag har ett driv som ”vanliga” människor inte har. Har jag bestämt mig för något så ger jag mig inte förrän jag lyckats.
  Några saker jag lyckats med fast usla odds är att ta studenten med slutbetyg på en månad, ta körkort på 4 månader, och gå ner 30 kg på mindre än ett år.

  Vilka är dina styrkor som diagnosen för med sig?

3 Comments

 • Reply
  Netti Starby
  24 april, 2017 at 15:25

  Vilka bra styrkor du har och det här var intressant att läsa! <3 Kramis

 • Reply
  Matilda Berlin
  25 april, 2017 at 08:07

  Åh vad spännande att se den vinkeln på det hela! =) Vad jag vet har ajg ingen med diagnosen i min närhet, utan ”får allt” från TV 😉

Leave a Reply