Vardag

Borde jag bli nykterist?

Klockan är 00.30 och om 7 timmar och 30 min ringer klockan och det är dags att bege sig till jobbet. Antalet timmars sömn jag behöver för att vakna upp utvilad har redan passerat och jag räknar ner hur många timmar  det är kvar tills jag ska vakna upp som ett vrak. Jag tog en sömntablett för över en timma sedan men fick ingen effekt.

Hjärnan går på högvarv och det sprattlar i kroppen,  som en mört som varit uppe på land för länge. Jag orkar inte slappna av det går inte att stänga av hjärnan och somna. Det här är konsekvensen för att jag drack en grogg och en cider på nyårsafton.

Jag är ingen stor konsument av alkohol, har aldrig varit. Psykiatrin höll på att få en chock när jag sa att jag drack ett glas cider / vin var tredje månad bara för att det var gott. De frågade om jag var ärlig, eftersom så många med Bipolär sjukdom missbrukar/ självmedicinerar med alkohol.

Men jag överväger att sluta dricka alkohol helt. Det är inte värt att ligga sömlös mitt i natten för att kroppen inte kan stänga av. Och att det ska rubba en hel vecka för mig.

Har du bipolär sjukdom?  Hur upplever du att det blir för dig när du dricker alkohol? 

Kom igen nu kroppen, låt mig få sova några timmar iallafall!

No Comments

    Leave a Reply