Okategoriserade

Lucka 1: Kärlek och psykisk ohälsa

1 Jag har lovat er ett inlägg om dagen fram till julafton, där ni bestämmer vad jag ska skriva om.
Första inlägg blir om hur man ska berätta för sin nya partner att man lider av psykisk ohälsa.
Min första tanke är- säg det bara!
Kan inte personen ta det, nej då är det nog inte rätt partner för dig! För mig blir det ju ganska naturligt när jag träffar nya människor eftersom de oftast frågar vad jag jobbar med.
Och eftersom jag just jobbar med att ändra attityden på psykisk ohälsa så säger jag alltid det. 
Men jag upplever att de flesta tar det bra, många bli nyfikna och ställer frågor. Jag tror att alla jag dejtat/haft ett förhållande med vetat om det från början.
Förutom en men då var det lite speciellt för han hade en nära anhörig som hade tagit sitt liv bara ett år innan, så ville lära känna personen först.
Men när jag väl sa de blev han livrädd och drog, och de var ju så här i efterhand lika bra för han hade inte varit en bra pojkvän för mig. Jag förstår egentligen inte varför det ska vara en sådan stor grej?
För 3/4 i Sverige har egen erfarenhet eller erfarenhet som anhörig av psykisk ohälsa så alla berörs vi på något sätt.
Men mitt tips är att tänka över hur du ska säga det och sen även säga att det är helt okej att ställa frågor om personen undrar något.
Henrik var ju redan min pojkvän när jag fick min Bipolär diagnos men han hade ju ingen aning om att jag hade den diagnosen, för de visste jag ju inte ens själv.
Och många ser ju Bipolär som en hemsk sjukdom för man inte riktigt vet vad det är, men jag köpte en bok om diagnosen som han fick läsa.
Jag tror det är viktigt att vara beredd på att svara på frågor och vara öppen när man berättar det. Hur berättade du för din nya partner att du lider av psykisk ohälsa?
Fotograf Evelina Eklund Hassel - Eve Fotografi ( @evefotografi ) www.EveFotografi.se

Fotograf Evelina Eklund Hassel

]]>

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera