Okategoriserade

Jag tror att jag har Asperger, vad gör jag?

Detta är ett tidsinställt inlägg baserat på mina läsares önskemål


“Om man misstänker att någon har Asperger, hur ska den personen gå tillväga för att få en diagnos?”

  Har personen kontakt med psykiatrin, så tar man självklart upp det där. Om personen inte har det så vänder man sig till sig till sin vårdcentral som kan skicka personen vidare till psykiatrin om man tycker att det behövs. Men tyvärr är det  oftast lång väntetid till att få en diagnos utredning, på vuxenpsyk i Värmland är det i dag är FLERA ÅRS väntetid.En del landsting köper även in utredningar från privata verksamheter för att minska kön, men den är fortfarande lång. Men pallar man inte att vänta så finns ju alltid alternativet att gå till en privatläkare och betala själv för en utredning
]]>

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: