Okategoriserade

Boka en föreläsning om Aspergers syndrom

Det här inlägget är skrivet i samarbete med mitt eget förtag Aspiepower media


JAG ÄR INTE DUM I HUVUDET! Jag har Aspergers syndrom!

12647269_554663614696614_6066773085655498555_n1

Foto: Parasport Västerbotten

Vi pratar om det, vi skriver om det. Men vet vi egentligen vad Asperger syndrom innebär för personen som lever med det och för de som som umgås i närhet med personen? Joanna driver sin blogg www.domkallarmighannes.com och har med den nått många följare som delar hennes liv och erfarenheter. Boka en gripande, rolig och informerande föreläsning av och med Joanna som själv lever med Aspergers syndrom. Hon berättar vad det innebär rent praktiskt i livet för henne. Du som har diagnosen eller har en närstående som lever med den kommer känna igen dig. Men även få andra infallsvinklar på hur livet faktiskt fortsätter och går att leva gott och rikt även med en bokstavskombination.   Om föreläsaren: Joanna Halvardsson är 28 år och är bosatt i Karlstad. Hon fick sin diagnos vid 14 års ålder och hade en jobbig skolgång med klippkort på psyk och försökte ta sitt liv åtta gånger. Efter 13 år med psykisk ohälsa har hon nu hittat tillbaka till livet, har utbildat sig till journalist, startat eget företag och åker land och rike runt för att dela med sig av sin berättelse för att hjälpa andra. Hon vill med sin föreläsning öppna upp för omvärlden kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Genom att dela med sig av sina erfarenheter slår hon hål på myter och berättar öppenhjärtigt om sin uppväxt i lilla Hagfors och hur hennes syn på livet har förändrats genom att få en diagnos. Under sommaren 2015 fick Joanna även diagnosen Bipolär sjukdom typ 2. Joanna är även attitydambassadör för Hjärnkoll.
”Under föreläsningen får man följa med Joanna på hennes resa från vilsen tonåring till den hela unga vuxna tjej hon är i dag! Hon berättar på ett fängslande vis om hinder och möjligheter som hon stött på och tagit sig an under sina 28 år. Joannas föreläsning fick mig att skratta och gråta, och den fick mig att känna att allt är möjligt”  /Rebecka  

”När man hör Joanna föreläsa och får följa med på hennes resa fram tills idag så börjar man fundera väldigt mycket på hur detta kan få ske. Joanna berättar på ett intressant sätt hur hennes liv varit och man får följa med på en resa på livets otroligt svåra berg och dalbana. Att få chansen att höra denna föreläsning har hjälp med mig i mitt accepterande av min egen Asperger diagnos då Joanna berättar att alla är vi olika men unika på vårt eget sätt” /Martin

 
”Sörmlandsidrotten och Parasportförbundet möter många idrottsföreningar. Vi ser att det är viktigt att informera och utbilda ledare kring bemötande för ALLA barn och ungdomar inom idrotten. Detta är också välbehövligt för att idrotten ska kunna leva upp till ”Idrotten Vill”. Viktigt med kunskap kring hur olika bemötande och tydlighet kan påverka personer med bl a dolda funktionsnedsättningar. Joannas föreläsning ger nya aha- upplevelser och insikt i hur man inom idrotten och skolan kan underlätta för barn och ungdomar  bara genom sitt ledarskap. Hon berättar på ett intressant sätt om sina erfarenheter från skola och sitt idrottande under sin uppväxt. Joanna har en närhet i sin föreläsning som fångar åhörarna och förflyttar positioner. Föreläsningen passar både för ledare inom idrotten, skolpersonal, föräldrar, anhöriga och aktiva. Efter föreläsningen bär man med sig att ”Vi alla är olika, men unika på vårt eget sätt. En tankeställare kring vad som egentligen är normalt” /Sussie E, Idrottskonsulent/ Sörmlandsidrotten
 Tidigare samarbetspartners:
Bilda, Karlstad Samspelet, Karlstad kommun Molkoms folkhögskola Grava församling Svenska kyrkan, Hagfors Platea AB, Hagfors Religon Värmland Segeltorpsskolan, Huddinge Valsarna speedway, Hagfors INDA support, Karlstad Asperger och autism förbundet, Karlstad Autism konsult Magnusson-Lind AB, Karlstad Landstinget i Värmland Rättspsyk, Kristinehamn Medborgarskolan, Örebro Medborgarskolan, Värmland Temagruppen Unga i Arbetslivet UR- Utbildningsradion MUCF- Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälletsfrågor Specialpedagogiska skolmyndigheten Forshaga kommun Svenska kyrkan, Forshaga-Munkfors Filipstads kommun Karlstad kommun Hjärnkoll Finsam- samordningsförbundet, Malmö Finsam- samordningsförbupndet, Staffanstorp Finsam- samordningsförbundet, Landskrona Finsam- Samordningsförbundet, Karlskoga Lernia, Nässjö IOGT-NTO, Hagfors Finsam- Samordningsförbundet Väster Dalarna
Säffle Bibliotek Karlstad Universitet Hammarö Kommun Carlforsska Gymnasiet, Västerås
Smålands idrotten Jönköping kommun B-you festivalen, Forshaga
Företagsalongen, Karlstad
Sörmlandsidrotten
Special Olympics Sweden Finsam- Samordningsförbundet Arvika- Chalottenberg Vetlanda kommun Karlskoga Folkhögskola Arbetsförmedlingen i Karlstad Parasport Västerbotten FINSAM- Samordningsförbundet norra Örebro län, SOFINT FINSAM- Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle och Årjäng

För information och prisuppgifter kontakta mig på info@joannahalvardsson.se

]]>

No Comments

    Lämna en trevlig kommentar så blir jag glad:) Kram Joanna <3