Okategoriserade

Att ta körkort för manuell eller automat växlad bil?

Är hemma i Karlstad igen och överlevde körlektionen trots feber.
Vi började i dag prata om jag ska satsa på att ta körkort för automatväxlad bil istället.
Min hjärna och mina fötter funkar inte riktigt ihop.
När kopplingen funkar så glömmer jag bort att kolla mig omkring.
När jag kollar mig omkring så glömmer jag kopplingen.
Jag kommer klara ett vanligt körkort men jag behöver extra tid och det kommer ta tid och framförallt kosta pengar. Därför kom Yvonne idag med förslaget att jag kanske ska satsa på ett automatkörkort först.
Jag har ju ändå tänkt köpa en automat växlad bil när jag väl har fått de där kortet för de sliter mindre på mina onda fötter att behöva sitta och trycka på kopplingen hela tiden.
Så i morgon ska jag testa köra automat för första gången sen får vi fundera över hur jag ska göra. Tar jag ett automatkort kommer jag bli klar med det tidigare och de enda jag behöver göra för att uppgradera det till ett vanligt körkort är att klara en uppkörning med manuellt växlad bil. Så väljer jag att ta ett för automat får jag köra bil snabbare, fast inte alla bilar.
Och sen kan jag i lugn och ro övningsköra manuellt växlad bil hemma och bli redo för uppkörningen och sen få ett vanligt körkort. Vad hade ni gjort?
Få ett körkort snabbt eller lägger mer tid och pengar och kunna köra alla bilar från början?
]]>

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Okategoriserade

  Att ta körkort för manuell eller automat växlad bil?

  Är hemma i Karlstad igen och överlevde körlektionen trots feber.
  Vi började i dag prata om jag ska satsa på att ta körkort för automatväxlad bil istället.
  Min hjärna och mina fötter funkar inte riktigt ihop.
  När kopplingen funkar så glömmer jag bort att kolla mig omkring.
  När jag kollar mig omkring så glömmer jag kopplingen.
  Jag kommer klara ett vanligt körkort men jag behöver extra tid och det kommer ta tid och framförallt kosta pengar. Därför kom Yvonne idag med förslaget att jag kanske ska satsa på ett automatkörkort först.
  Jag har ju ändå tänkt köpa en automat växlad bil när jag väl har fått de där kortet för de sliter mindre på mina onda fötter att behöva sitta och trycka på kopplingen hela tiden.
  Så i morgon ska jag testa köra automat för första gången sen får vi fundera över hur jag ska göra. Tar jag ett automatkort kommer jag bli klar med det tidigare och de enda jag behöver göra för att uppgradera det till ett vanligt körkort är att klara en uppkörning med manuellt växlad bil. Så väljer jag att ta ett för automat får jag köra bil snabbare, fast inte alla bilar.
  Och sen kan jag i lugn och ro övningsköra manuellt växlad bil hemma och bli redo för uppkörningen och sen få ett vanligt körkort. Vad hade ni gjort?
  Få ett körkort snabbt eller lägger mer tid och pengar och kunna köra alla bilar från början?
  ]]>

  Joanna är speedwayfantasten från Hagfors som vid 16 års ålder fick diagnosen Aspergers syndrom. Men då var det redan för sent för då hade hon redan försökt att ta sitt liv för första gången. Sen väntade flera år med psykisk ohälsa, psykiatrisk slutenvård och åtta självmordsförsök. I dag har hon hittat tillbaka till livet, flyttat till Karlstad. Utbildat sig till journalist och driver företaget Aspiepower media. Där hon åker runt över hela Sverige och föreläser. Hon delar med sig av sin historia för att hon vill öka öppenheten kring psykisk ohälsa. Men framförallt för att hon vill visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder, utan kan vara en styrka om man får rätt stöd och hjälp. För det är hon ett levande bevis på.

  You Might Also Like

  No Comments

   Leave a Reply

   %d bloggare gillar detta: