Okategoriserade

Vilse i den glutenfria djungeln

Eftersom det inte blev något möte i dag så hade jag helt plötsligt massa tid över.
Och då tyckte jag det var en jätte bra idé att ställa sig och baka bröd. Ka jag erkänner jag har blivit besatt. Men i dag skulle det inte bli vilket bröd som helst. Jag har ju börjat mitt nya liv nu så det ska vara både laktos och glutenfritt. Efter att vart laktosintolerant i 7 år så har jag börjat lära mig de där, fast jag fuskar hela tiden.
Så antog att det skulle vara lika enkelt att undvika gluten.
Jag klev in på Hemköp och kolla mig omkring. Fiberhusk, Fibrex, Pofiber, Bovete och Rismjöl stod det på min inköpslista. Och vart hittar man Fibrex då tänkte jag.
Jag vågade inte fråga någon för de skulle ju tro att jag var knäpp, när jag frågar vart Fibrex står och de undrar vad det är, var på jag svarar ”Inte fan vet jag”. Så jag klev in i den glutenfria djungeln och började utforska sortimentet. Min runda i affären som annars brukar ta 10 minuter tog 20 minuter.
Väl hemma igen insåg jag att jag glömde rismjölet när jag letade efter Fibrex så fick glatt vandra tillbaka igen. Tur att jag bor så himla långt i från affären. (200 m) Tillslut kom jag hem med alla mina nya varor och stod där i mitt skafferi och kliande mig själv i huvudet.
Jaha men vart ska jag ställa de här då?
Här står ju redan massa mjöl och saker. Kan ju liksom inte slänga grahams mjölet jag köpte förra veckan. Vilken osis nu måste jag baka upp dem och baka ännu mer bröd;) Efter mycket om började jag tillslut baka mitt bröd. Laktos och glutenfritt morotsbröd skulle det bli.
Hur smaka det då? Öhm jo glutenfritt och konstigt. Antar att det är en vanesak. Men det smakar iallafall godare än de glutenfri jag köpte i affären.Mer bra recept finns på Middagshjälpen
]]>

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: