Okategoriserade

Ny film om Aspergers syndrom

Minns ni att jag för några dagar sedan sa att jag hade nått spännande pågång som jag inte kunde berätta om ännu?
Nu kan jag de:)
 
När jag fick min Asperger diagnos i februari 2004 visste vi knappt vad det var. Min psykolog fixa så vi fick låna en film för att få mer kunskap.
Både jag och mina föräldrar tyckte att filmen var gamla (gjord i början 90 talet) och visade en dålig bild av diagnosen och kände att de inte alls stämde in på mig. När min psykolog fråga vad jag tyckte om den svarade jag: ”Den var jätte dåligt jag borde göra en egen film så folk får se att man faktisk inte är knäpp bara för man har Asperger och att man kan leva ett normalt liv med diagnosen.” Då var jag 15 år… Åren gick….
Och för några veckor sedan blev jag kontaktad av Specialpedagogiska skolmyndigheten
De vill uppdatera sin film om Aspergers syndrom så den passar in mer i dagens samhälle så de hade kontaktat Asperger och Autism förbundet för att leta efter någon som kunde medverka i deras film. Och där var det någon som sa  åt dem att kontakta Joanna Halvardsson för hon har massa bra saker att berätta om vad som kan gå fel i skolan och vad man borde ändra/tänka på. Så som de ser ut nu så åker jag till Västerås i slutet av juni för att spela in en ny film och om allt går som dem vill kommer den  sedan även att användas i undervisningssyfte:)
Jag är glad för att jag blev tillfrågad och det ska blir jätte kul att hjälpa till med detta.
Som jag sagt innan, jag kan inte göra nått åt min egen skolgång men genom att berätta min historia så kanske jag kan hjälpa andra.
 
]]>

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: